ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλληνο-κινέζικα φλωμάρια, με λαχανικα, γαρίδες και σόγιαΓαριδομακαρονάδα ασιατική στο γουόκ, με λαχανικά, σόγια και φλωμάρια
10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε stir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλι, ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, σχεδόν να καπνίζει.
  2. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αμέσως το χοιρινό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε για άλλο μισό λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι με το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε (η ζέστη του τηγανιού θα τη μαλακώσει).
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ημίξηρο Gewurztraminer ή ημίξηρο ροζέ από Syrah.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών