15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για τη συνταγή κολοκυθάκια με αυγά και στακοβούτυρο, στραπατσάδα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
- Ρίχνουμε το αλλαντικό (ή τη γραβιέρα), αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε τα κολοκυθάκια με αυγά και στακοβούτυρο, στραπατσάδα με ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.
Μυστικά
*Είναι βούτυρο γάλακτος από την Κρήτη, ιδιαίτερα αρωματικό και απίθανα νόστιμο, που παράγεται από την κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος. Φυσικά, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο βούτυρο σας αρέσει, αλλά και με 50 ml ελαιόλαδο.
Ροδίτη για τα κολοκυθάκια, φρέσκο Ξινόμαυρο για τις μελιτζάνες και στη ροζέ εκδοχή του για τις μπάμιες. Όσο για τα βλίτα, ανοίξτε μια Μαλαγουζιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.