ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστή σοκολάτα (βασική συνταγή)Ζεστή σοκολάτα (βασική συνταγή)
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 1

Μείγμα μπαχαρικών

Συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Για το latte με τα μπαχαρικά του τζιντζερμπρέντ, φτιάχνουμε έναν ζεστό καφέ, ιδανικά εσπρέσο, και τον σερβίρουμε σε μια φαρδιά ευρύχωρη κούπα.
  2. Ετοιμάζουμε ζεστό γάλα ή αφρόγαλα, αν έχουμε το ειδικό σκεύος. Αν όχι, μπορούμε να ζεστάνουμε το γάλα σε μπρίκι ή σε ένα μπολ στα μικροκύματα και με το μιξεράκι του φραπέ να το χτυπήσουμε ώστε να κάνει αφρό. Δεν θέλουμε να είναι ένα πολύ σφιχτό αφρόγαλα, προκειμένου να διαλυθεί μέσα στον καφέ.
  3. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και από αυτά παίρνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού και το ρίχνουμε πάνω στον καφέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό γάλα ή το αφρόγαλα μέχρι να φτάσει λίγο πιο πάνω από τη μέση της κούπας.
  4. Βάζουμε μικρά marshmallows στην επιφάνεια και συνοδεύουμε με ένα μπισκότο τζίντζερμπρεντ στο πλάι. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό και αφράτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 43.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών