ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια πικάντικαΚεφτεδάκια πικάντικα Η φρυγανιά και το ελαφρύ αλεύρωμα τα κάνουν τραγανά, ενώ ένα κόλπο στον τρόπο που πλάθονται δίνει έξτρα νοστιμιά.

.

20' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 60-65 κεφτεδάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια του «Σκυλοδήμου», σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τον κιμά με τα χέρια και προσθέτουμε το ξίδι.
  2. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το ξερό κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την ντομάτα και τα αδειάζουμε στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες, κατά προτίμηση πλακουτσωτούς.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κάψει και παράλληλα βάζουμε αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και αλευρώνουμε ελαφρώς τους κεφτέδες.
  5. Τους τινάζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού και φροντίζουμε να κάνουμε μερικές δαχτυλιές στην επιφάνειά τους ώστε να βγαίνει το λίπος στις πτυχώσεις.
  6. Τους βάζουμε στο τηγάνι λίγους λίγους και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  7. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια του «Σκυλοδήμου» με λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT