30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λαδερά φασολάκια γκρατινέ με γιαούρτι και φέτα πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Λαδώνουμε ένα μικρό, βαθύ, πυρίμαχο ταψί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
- Μόλις οι πατάτες κρυώσουν τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις απλώνουμε στο ταψί.
- Εκεί τις κομματιάζουμε με ένα πιρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Από πάνω απλώνουμε τα φασολάκια, μαζί με το ζουμί τους.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα φασολάκια.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα λαδερά φασολάκια αγαπούν τις μαντινείες αλλά και τα ροζέ κρασιά. Στο συγκεκριμένο γκρατέν ένα ροζέ από Αγιωργίτικο, για να αγκαλιάσει και τις πατάτες, θα είναι ό,τι πρέπει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.