ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατένια βίγκαν μπισκότα (vegan chocolate chip cookies)Σοκολατένια βίγκαν μπισκότα (vegan chocolate chip cookies)
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Κομμάτια: 19-20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα τέλεια cookies, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  2. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αυγό στον κάδο του μίξερ.
  3. Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
  4. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  5. Από τη ζύμη παίρνουμε 30 γρ. κάθε φορά και πλάθουμε μπαλάκια.
  6. Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους κάποια μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν ελαφρώς.
  7. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο μας.
  8. Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μη χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας, αλλά κουβερτούρα, που θα κόψετε εσείς με το μαχαίρι ή στο μπλέντερ σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών