ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, αβοκάντο και κρασοτύριΤαλιατέλες με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, αβοκάντο και κρασοτύρι
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για τις ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα.
  4. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ις ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 91.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών