Πικάντικη, πλούσια μακαρονάδα για απαιτητικά γούστα.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε την πανσέτα με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει καλά και να βγάλει το λίπος της. Τη μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει από το λίπος της. Πετάμε το σκόρδο.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το λάδι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη μακαρονάδα, προσθέτουμε όσο από το νερό του βρασίματος θέλουμε. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και τη ρόκα και «διπλώνουμε» τα υλικά καλά αλλά προσεχτικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών