20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι.
  2. Προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό και τον χυμό λεμονιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Ανακατεύουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο.
  4. Αλείφουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τα ντοματίνια, το κρεμμύδι,τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  6. Προσθέτουμε στο πλιγούρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
  7. Προσθέτουμε με την ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών