20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ταμπουλέ με ψητές μελιτζάνες και ξινομυζήθρα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι.
  2. Προσθέτουμε 300 ml ζεστό νερό και τον χυμό λεμονιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Ανακατεύουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο.
  4. Αλείφουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τα ντοματίνια, το κρεμμύδι,τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  6. Προσθέτουμε στο πλιγούρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
  7. Προσθέτουμε με την ξινομυζήθρα και σερβίρουμε το ταμπουλέ με ψητές μελιτζάνες και ξινομυζήθρα.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών