20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 - 28 εκ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα.
  2. Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα. Προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με τα τυριά, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο - για πιο λείο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά στο μπλέντερ.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη μισοψημένη ζύμη.
  5. Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών