Mια απολαυστική τάρτα με φίνα ζύμη και γέμιση από ζουμερά φρούτα της εποχής από τον Στέλιο Παρλιάρο. Η συνταγή είναι προδημοσίευση από τον Γαστρονόμο Ιουνίου που κυκλοφορεί στις 13/6 με την Καθημερινή της Κυριακής. Περισσότερες γλυκές συνταγές θα βρείτε στο Ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου Ιουνίου με θέμα: «Πίτες με φρούτα, καλύτερες και από της γιαγιάς Ντακ».

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί είτε με το χέρι είτε στον κάδο του μίξερ (με το φτερό) μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την πατικώνουμε ελαφρώς, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
  2. Γέμιση: Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το λικέρ. Αφήνουμε τη γέμιση για λίγη ώρα να σταθεί (όσο ξεκουράζουμε τη ζύμη).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C.
  4. Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών, πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τη στρώνουμε μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αφήνουμε τις άκρες της ζύμης να εξέχουν και να κρέμονται ελαφρώς προς τα έξω. Γεμίζουμε με την κρέμα αμυγδάλου και πάνω από την κρέμα σκορπίζουμε τα φρούτα και διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα. Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την περιφέρεια με άχνη ζάχαρη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών