ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κρέμα από αρακά και φρέσκα κρεμμυδάκιαΤάρτα αρακά με φρέσκα κρεμμυδάκια
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26-28 εκ.

Για τη ζύμη κουρού

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για την τάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά 50-60 ml νερό και ζυμώνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε με λίγο λάδι την ταρτιέρα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους 2-3 χλστ. και διαμέτρου περίπου 30εκ. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει πυθμένα και τοιχώματα.
  5. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, για να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο, και την ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρώς.

Γέμιση

  1. Στο μεταξύ, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο αλάτι, γιατί η κοπανιστή είναι αρκετά αρμυρή.

Τάρτα

  1. Αδειάζουμε τη γέμιση στην προψημένη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε την τάρτα σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για περίπου 25 ́ ή μέχρι να γίνει.
  2. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, αφήνουμε λίγο να σταθεί και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας στην επιφάνεια.

Ένα ημίξηρο λευκό κρασί!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών