30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 εκ.

Για τα μήλα

Για την κρέμα κανέλας

Διαδικασία

Μήλα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 100 ml νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα, για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  2. Ρίχνουμε τα μήλα και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 ml νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στα μήλα.
  4. Ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να δέσει η γέμιση.
  5. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα κανέλας

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κανέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Αποσύρουμε, αδειάζουμε κατά προτίμηση σε βάζο και κλείνουμε καλά.
  3. Αφήνουμε στην άκρη, τουλάχιστον για 5 λεπτά, για να αρωματιστεί το γάλα.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό, για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
  5. Αφαιρούμε την κανέλα από το γάλα και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  6. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρή. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα.
  8. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 40 λεπτά).
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου στη βάση.
  11. Καλύπτουμε με την κρέμα κανέλας και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  12. Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
  13. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και, αν θέλουμε, με λίγο τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών