
30'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για την τάρτα με κρέμα μπανάνας ξεκινάμε και ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, επιμένοντας ώσπου να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πάλι.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χλιαρό ζελέ κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ζυμώνουμε μαζί με το βούτυρο.
- Τα απλώνουμε με τα χέρια μέσα σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τις πλευρές σε ύψος περίπου 4-5 εκ.
- Γεμίζουμε με την κρέμα μπανάνας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλη νύχτα, ώστε να πήξει και να σταθεροποιηθεί.
- Μπορούμε να τη στολίσουμε με μπισκότα ολόκληρα ή τριμμένα και με τρούφα σοκολάτας πριν το σερβίρισμα
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.