ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κρέμα λεμονιούΤάρτα με κρέμα λεμονιού
30' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα με κρέμα μπανάνας ξεκινάμε και ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  2. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, επιμένοντας ώσπου να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πάλι.
  4. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χλιαρό ζελέ κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  6. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ζυμώνουμε μαζί με το βούτυρο.
  7. Τα απλώνουμε με τα χέρια μέσα σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τις πλευρές σε ύψος περίπου 4-5 εκ.
  8. Γεμίζουμε με την κρέμα μπανάνας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλη νύχτα, ώστε να πήξει και να σταθεροποιηθεί.
  9. Μπορούμε να τη στολίσουμε με μπισκότα ολόκληρα ή τριμμένα και με τρούφα σοκολάτας πριν το σερβίρισμα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών