ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχήςΜους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής
30' προετοιμασία
35' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για το στόλισμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για την τάρτα με μανούρι, γιαούρτι και φυστίκι Αιγίνης ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε το φυστίκι, το αλάτι και τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια λεία και σχετικά σφιχτή ζύμη.
  4. Αν όμως η ζύμη γίνει πιο σφιχτή από όσο θα θέλαμε και δυσκολευόμαστε να την πλάσουμε, ρίχνουμε λίγο-λίγο 1 - 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
  5. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, έτσι ώστε να καλύψουμε ισόπαχα τον πυθμένα και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να «ξεκουραστεί».

Γέμιση

  1. Εντωμεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, όλα τα υλικά για τη γέμιση για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα όσο πιο γίνεται λείο μείγμα.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Bγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και την ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  5. Σκορπίζουμε τα φυστίκια, περιχύνουμε με το μέλι και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών