Μικρή η αναμονή για αυτό το γλυκό όπου τα τυριά συνδυάζονται με τον ξηρό καπό φτιάχνοντας ένα αξεπέραστο αποτέλεσμα.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: Για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για το στόλισμα

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το φιστίκι, το αλάτι και τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια λεία και σχετικά σφιχτή ζύμη.
  2. Αν όμως η ζύμη γίνει πιο σφιχτή από όσο θα θέλαμε και δυσκολευόμαστε να την πλάσουμε, ρίχνουμε λίγο-λίγο 1 - 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, έτσι ώστε να καλύψουμε ισόπαχα τον πυθμένα και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να «ξεκουραστεί».
  3. Γέμιση: Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, όλα τα υλικά για τη γέμιση για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα όσο πιο γίνεται λείο μείγμα.
  4. Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Bγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και την ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Σκορπίζουμε τα φιστίκια, περιχύνουμε με το μέλι και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών