20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Βάση

Γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για την τάρτα με σπιτική πραλίνα φουντουκιού και αμυγδάλου ξεκινάμε με την βάση, ρίχνουμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αυγό και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη στρώνουμε με τα χέρια μας σε μια παραλληλόγραμμη ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο ή σε μια στρογγυλή διαμέτρου 20- 22 εκ., καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
  6. Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την πραλίνα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αναμειχθούν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε 20 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στον φούρνο.
  4. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε την τάρτα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών