10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα, στρώνουμε μέσα το χωριάτικο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει απ' τα τοιχώματα, το αλείφουμε κι αυτό ελαφρώς με ελαιόλαδο, απλώνουμε μέσα τη γέμιση ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  3. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το φύλλο από κάτω ανασηκώνοντας την τάρτα με μια σπάτουλα και, αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για λίγα λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη συνοδεύουμε με αγγουροντομάτα και ελιές.

Μυστικά

* Αντί για φύλλο πίτας Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 5 φύλλα κρούστας: αλείφουμε κάθε στρώση με λίγο ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, σκορπάμε σουσάμι ανάμεσα στα φύλλα και ελάχιστο τριμμένο τυρί. Μετά βάζουμε τη γέμιση και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Μπορούμε να βάλουμε 1 φύλλο σφολιάτας: το στρώνουμε στην ταρτιέρα, κόβουμε αυτό που περισσεύει από τα τοιχώματα, με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία την ταρτιέρα και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200° C. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C, προσθέτουμε το μείγμα μπριάμ - τυριών και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά.

Στο ποτήρι μας ένα δροσερό ροζέ κρασί από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών