ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά πηλιορείτικηΤηγανιά πηλιορείτικη

Τη συνταγή ο σεφ τη μετέφερε αυτούσια από μερακλή Αρβανίτη παππού της περιοχής της Ηπείρου.

25' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα, στο πιο μεγάλο και φαρδύ τηγάνι που διαθέτουμε ή σε αντίστοιχα ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα δύο κρέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει η τηγανιά με το λάδι της.
  4. Σερβίρουμε αμέσως αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα.

Το πιο ρουστίκ Ξινόμαυρο ή Γουμένισσα που θα βρούμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών