ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με μανιτάρια  και σπαράγγιαΤηγανιά με μανιτάρια και σπαράγγια
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση με αντικολλητική επίστρωση, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζουμε με το κύμινο και τα σοτάρουμε χωρίς να τα γυρίσουμε, για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάνε σχετικά εύκολα.
  3. Τα γυρίζουμε και τα σοτάρουμε και από τις άλλες πλευρές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Το σοτάρισμα θα πάρει γύρω στα 10 λεπτά (ή λίγα λεπτά λιγότερο, αν χρησιμοποιήσουμε στήθος).
  5. Το κοτόπουλο πρέπει να ροδίσει εξωτερικά και να έχει μαγειρευτεί καλά ως το κέντρο.
  6. Κόβουμε ένα κομμάτι κοτόπουλου για να ελέγξουμε αν έχει μαγειρευτεί εντελώς και συνεχίζουμε να το «ψήνουμε», αν είναι έστω και ελάχιστα ροζέ, σε χαμηλότερη φωτιά για να μην αρπάξει εξωτερικά, μέχρι να γίνει.
  7. Βγάζουμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο.
  8. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, αλάτι και πιπέρι.
  9. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά και ρίχνουμε 100 ml νερό.
  10. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί εντελώς το νερό και δοκιμάζουμε.
  11. Αν μας αρέσουν πιο μαλακά, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  12. Είναι πάντως καλύτερο τα πράσα να κρατάνε κάπως στο δόντι.
  13. Μόλις γίνουν καταπώς μας αρέσουν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, μαζί με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο.
  14. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
  15. Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αφήνουμε το σκεύος πάνω στη σβηστή εστία για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  16. Συνοδεύουμε τη τηγανιά με ρύζι πιλάφι.

Μυστικά

O συνδυασμός κοτόπουλου με κύμινο είναι εξαιρετικός. Aν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξερή ρίγανη ή θυμάρι ή, για πιο εξωτικό αποτέλεσμα, με κάρι, στην ίδια ποσότητα, με διαφορετικά το καθένα αλλά εξίσου νόστιμα αποτελέσματα.

Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών