15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Μουλιάζουµε τα νουντλς σε ζεστό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουµε.
- Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µπολ.
- Ζεσταίνουµε 1½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε τις γαρίδες και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά.
- Χρησιµοποιώντας µια σπάτουλα, µετακινούµε τις γαρίδες προς τα τοιχώµατα του γουόκ.
- Προσθέτουµε άλλη 1½ κουταλιά της σούπας λάδι στο γουόκ.
- Προσθέτουµε τα αυγά και τα ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουµε τα νουντλς και τα σχοινόπρασα και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουµε το µείγµα µε τη σάλτσα ψαριού, τον χυµό λάιµ, τη σκόνη τσίλι και τα µισά φιστίκια.
- Προσθέτουµε τις µισές φύτρες φασολιών και τα µισά φρέσκα κρεµµυδάκια.
- ∆οκιµάζουµε τα νουντλς, για να ελέγξουµε αν έχουν µαλακώσει, και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουµε όλο το μείγμα σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα υπόλοιπα φιστίκια.
- Γαρνίρουµε µε το τριµµένο τσίλι και φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
- Συνοδεύουµε µε τις φέτες λάιµ, τις υπόλοιπες φύτρες φασολιών και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεµµυδάκια.
Μυστικά
* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.