Ένα από τα πιο διάσηµα πιάτα της Ταϊλάνδης. Αν δεν το δοκιµάσουµε όταν επισκεφτούµε την Ταϊλάνδη, είναι σαν να µην πήγαµε ποτέ. Μπορούµε να αντικαταστήσουµε τις γαρίδες µε κάποιο κρεατικό.

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τα νουντλς σε ζεστό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουµε.
  2. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µπολ.
  3. Ζεσταίνουµε 1½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε τις γαρίδες και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά.
  4. Χρησιµοποιώντας µια σπάτουλα, µετακινούµε τις γαρίδες προς τα τοιχώµατα του γουόκ. Προσθέτουµε άλλη 1½ κουταλιά της σούπας λάδι στο γουόκ. Προσθέτουµε τα αυγά και τα ανακατεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε τα νουντλς και τα σχοινόπρασα και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε το µείγµα µε τη σάλτσα ψαριού, τον χυµό λάιµ, τη σκόνη τσίλι και τα µισά φιστίκια. Προσθέτουµε τις µισές φύτρες φασολιών και τα µισά φρέσκα κρεµµυδάκια. ∆οκιµάζουµε τα νουντλς, για να ελέγξουµε αν έχουν µαλακώσει, και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  5. Μεταφέρουµε το όλον σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα υπόλοιπα φιστίκια. Γαρνίρουµε µε το τριµµένο τσίλι και φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε τις φέτες λάιµ, τις υπόλοιπες φύτρες φασολιών και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεµµυδάκια.
  6. * Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών