ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιώνΝουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιών
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τα νουντλς σε ζεστό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουµε.
  3. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µπολ.
  4. Ζεσταίνουµε 1½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουµε τις γαρίδες και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά.
  6. Χρησιµοποιώντας µια σπάτουλα, µετακινούµε τις γαρίδες προς τα τοιχώµατα του γουόκ.
  7. Προσθέτουµε άλλη 1½ κουταλιά της σούπας λάδι στο γουόκ.
  8. Προσθέτουµε τα αυγά και τα ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
  9. Προσθέτουµε τα νουντλς και τα σχοινόπρασα και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα.
  10. Προσθέτουµε το µείγµα µε τη σάλτσα ψαριού, τον χυµό λάιµ, τη σκόνη τσίλι και τα µισά φιστίκια.
  11. Προσθέτουµε τις µισές φύτρες φασολιών και τα µισά φρέσκα κρεµµυδάκια.
  12. ∆οκιµάζουµε τα νουντλς, για να ελέγξουµε αν έχουν µαλακώσει, και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  13. Μεταφέρουµε όλο το μείγμα σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα υπόλοιπα φιστίκια.
  14. Γαρνίρουµε µε το τριµµένο τσίλι και φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
  15. Συνοδεύουµε µε τις φέτες λάιµ, τις υπόλοιπες φύτρες φασολιών και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεµµυδάκια.

Μυστικά

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών