30' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 15-20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανίτες με αμπελοφάσουλα, κάνουμε ως εξής: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αμπελοφάσουλα, τον δυόσμο, το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά μερικές κουταλιές παγωμένο νερό (από το ψυγείο). Πρέπει να πετύχουμε ένα πηχτό κουρκούτι που να στέκεται στο κουτάλι.
  4. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει καλά σε μέτρια φωτιά.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  6. Τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τις τηγανίτες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε με σκέτη ντοματοσαλάτα και γιαούρτι στραγγιστό, στο πλάι.

Ροζέ, τραγανό με οξύτητα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών