ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο απόλυτο τοστ με ομελέταΤο απόλυτο τοστ με ομελέτα
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το αλμυρό πάνκεϊκ φούρνου με καπνιστή πέστροφα και λεμονάτο γιαούρτι, είναι σημαντικό να προθερμάνουμε το σκεύος στον φούρνο πριν ρίξουμε τον χυλό. Έτσι, θα ξεροψηθεί αμέσως από κάτω και δεν θα κολλήσει.
  2. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 20 γρ. λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C μαζί με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (βαθύ και βαρύ τηγάνι 22 εκ. με μεταλλικά χερούλια ή ένα ίδιας διαμέτρου πυρίμαχο σκεύος).
  5. Βγάζουμε το σκεύος προσεκτικά από τον φούρνο, ρίχνουμε το βούτυρο (2 κ.σ.), σείουμε το σκεύος για να λιώσει και να πάει παντού, και ρίχνουμε το μείγμα, σείοντας και πάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσουν οι άκρες της τηγανίτας.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

ΑΛΜΥΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  1. 1. Με σπαράγγια και μπέικον: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 150 γρ. χοντροκομμένο μπέικον για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε 5-6 τρυφερά σπαράγγια, χοντροκομμένα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε το μείγμα στην ψημένη τηγανίτα, πασπαλίζουμε με γραβιέρα τριμμένη και ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 λεπτά.
  2. 2. Με καπνιστή πέστροφα και λεμονάτο γιαούρτι: Σε μπολ ανακατεύουμε 150 γρ. γιαούρτι και χυμό από 1/2 λεμόνι. Σερβίρουμε την τηγανίτα με 1-2 κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού, φιλέτα καπνιστής πέστροφας και κορφούλες άνηθου.
  3. 3. Με τυριά, ελιές και ντομάτα: Βγάζουμε την τηγανίτα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με 80 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο, 80 γρ. φέτα χοντροτριμμένη και λίγο ξύσμα από λεμόνι. Φουρνίζουμε για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά. Ανακατεύουμε 1 ντομάτα, σε κυβάκια, με λίγη ξερή ρίγανη, 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό, 4-5 ελιές σε φέτες και αλατοπίπερο. Σκορπίζουμε το μείγμα πάνω από την τηγανίτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών