5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1/2 λεπτό.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο, πυκνό χυλό.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε δόσεις χυλού, 2 κουτ. σούπας η καθεμία, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
  4. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες τις αλείφουμε με τυρί αλειφώδες όπως ξινοτύρι ή κατίκι ή τσαλαφούτι, ραντίζουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών