3' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 33 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα χτυπάμε με το σύρμα για μισό λεπτό. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα και δουλεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο, πυκνό χυλό.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 - 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε δόσεις χυλού, 2 κουτ. σούπας η καθεμία, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες τις αλείφουμε με τυρί αλειφώδες όπως ξινοτύρι ή κατίκι ή τσαλαφούτι, ραντίζουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.
  4. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών