5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1/2 λεπτό.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο, πυκνό χυλό.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε δόσεις χυλού, 2 κουτ. σούπας η καθεμία, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
  4. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες τις αλείφουμε με τυρί αλειφώδες όπως ξινοτύρι ή κατίκι ή τσαλαφούτι, ραντίζουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών