Το χρυσαφένιο και τραγανό κουρκούτι γύρω από το ψάρι αναζητά μια κρύα μπίρα.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

Για το κουρκούτι

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού. Μαρινάρουμε για 20 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βουτάμε το ψάρι από τη μαρινάδα σε αλεύρι και μετά σε κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, το λάδι θα πρέπει να φτάσει τους 170° C) για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα.
  2. Στο ποτήρι μας ένα Gewürztraminer.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών