
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Για το κουρκούτι
Διαδικασία
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού. Μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Βουτάμε το ψάρι από τη μαρινάδα σε αλεύρι και μετά σε κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, το λάδι θα πρέπει να φτάσει τους 170° C) για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας ένα Gewürztraminer.