Πολλές φορές έχουμε την άκρατη επιθυμία να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό, που να είναι γευστικό, γρήγορο, εύκολο και να μας κρατήσει χορτάτους και ικανοποιημένους για πολλές πολλές ώρες. Το ίδιο αισθάνονται και τα παιδιά, με τις αμέτρητες σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και οι έφηβοι, με την απαράμιλλη όρεξή τους. Η λύση βρίσκεται στο απόλυτο τοστ με ομελέτα και τη γέμιση της αρεσκείας μας, κάτι ανάμεσα σε αυγοφέτα και σάντουιτς μαζί! Δοκιμάστε το!

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 1 τοστ

Διαδικασία

  1. Για το τοστ με ομελέτα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.
  4. Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  5. Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
  6. Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.
  7. Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.
  8. Ψήνουμε το τοστ για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών