ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόπιτα στην τοστιέρα με φέτα και κασέριΤυρόπιτα στην τοστιέρα με φέτα και κασέρι

Δείτε πως φτιάχνουμε το τοστ με ομελέτα, βήμα βήμα:

(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

5' προετοιμασία
5' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τοστ με ομελέτα, ξεκινάμε χτυπόντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.
  3. Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  4. Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
  5. Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.
  6. Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.
  7. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών