ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι σιγοψημένο για 8 ώρεςΑρνάκι σιγοψημένο για 8 ώρες

Εξαιρετικής νοστιμιάς, αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού ψήνεται χωρίς να μας χρειάζεται από πάνω, αφήνοντας χρόνο να χαρούμε την ξεκούραση της ημέρας.

15' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες του Οικονόμου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε πυκνές, μικρές και βαθιές χαρακιές στο κρέας, για να το βοηθήσουμε να ψηθεί ωραία και στο εσωτερικό. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγο αλατοπίπερο μέσα στις χαρακιές, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  3. Σε μεγάλο ταψί του φούρνου ή σε ευρύχωρη γάστρα σκορπίζουμε ανθό αλατιού, πιπέρι και τα μισά κομμάτια σκόρδου.
  4. Αλείφουμε το αρνάκι παντού με το μισό ελαιόλαδο και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Γύρω του τακτοποιούμε τις πατάτες και ανάμεσά τους τα υπόλοιπα κομμάτια σκόρδου.
  5. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το νερό, σκορπίζουμε πάνω τους τα κομματάκια βουτύρου και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
  6. Φουρνίζουμε και ψήνουμε περίπου 2 ώρες ή λίγο περισσότερο, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  7. Μια-δυο φορές ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες για να ροδίσουν κι εκείνες ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη καυτό νερό στη διάρκεια του ψησίματος, αν δούμε ότι έχει σωθεί εντελώς.
  8. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τρυφερό και ρόδινο και μείνει με το λαδάκι του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών