ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣKολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και αμύγδαλαKολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και αμύγδαλα
15' προετοιμασία
47' μαγείρεμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 47'

Υλικά

Μερίδες: για μια μεγάλη τορτιγια, για 4 άτομα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες και κολοκυθάκια, αρχικά βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι να σταθούν με το αλάτι για 30 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σιγοτηγανίζουμε τις πατάτες μαζί με κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή, χωρίς να πάρουν χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια έτσι ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  5. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας και δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά.
  6. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο από το τηγάνισμα.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυτά.
  9. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τις πατάτες και ρίχνουμε και το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε.
  10. Βάζουμε τη μια κουταλιά λάδι ξανά στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά με τα αυγά.
  11. Πιέζουμε τα λαχανικά για να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τα αυγά.
  12. Τηγανίζουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι τα αυγά να δέσουν και η ομελέτα να πάρει ελαφρύ χρώμα από κάτω.
  13. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  14. Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε την ομελέτα από κάτω και την σπρώχνουμε ελαφρά σε ένα μεγάλο πιάτο.
  15. Καπακώνουμε το πιάτο με το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε την τορτίγια μέσα στο τηγάνι.
  16. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  17. Όταν είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  18. Κόβουμε, την τορτίγια με πατάτες και κολοκυθάκια, σε 12 περίπου κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 29.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών