Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει τη σπανιόλικη εκδοχή της αγαπημένης μας ομελέτας.

30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν βάλουμε την ομελέτα να ψηθεί.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βάζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν.
  5. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει και να γλυκάνει.
  6. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει από το περιττό λάδι για 1 λεπτό.
  7. Επαναφέρουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το τσορίθο και τη ρίγανη.
  8. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  9. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα καλά λαδωμένο (αντικολλητικό κατά προτίμηση) ταψάκι (πυθμένα+τοιχώματα), διαμέτρου περίπου 26 εκ.
  10. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα και αλατοπίπερο σε ένα μπολ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια να αρχίσει να φουσκώνει.
  12. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7 - 8 λεπτά μέσα στο σκεύος - έτσι θα συνεχίσει να ψήνεται αλλά δεν θα στεγνώσει.
  13. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  14. Συμβουλές* Το τσορίθο είναι ισπανικό αλλαντικό με καυτερό κοκκινοπίπερο.
  15. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα πικάντικο ή άλλο σαλάμι της αρεσκείας μας.
  16. ** Η προσθήκη γάλακτος και κρέμας γάλακτος συμβάλλει στο να μη στεγνώσει η ομελέτα μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών