Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τορτίγια με πατάτες και τσορίθο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190o C. Πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν βάλουμε την ομελέτα να ψηθεί.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει και να γλυκάνει.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει από το περιττό λάδι για 1 λεπτό.
- Επαναφέρουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το τσορίθο και τη ρίγανη. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα καλά λαδωμένο (αντικολλητικό κατά προτίμηση) ταψάκι (πυθμένα + τοιχώματα), διαμέτρου περίπου 26 εκ.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια να αρχίσει να φουσκώνει.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7 - 8 λεπτά μέσα στο σκεύος - έτσι θα συνεχίσει να ψήνεται αλλά δεν θα στεγνώσει.
- Ξεφορμάρουμε, την τορτίγια με πατάτες και τσορίθο, σε πιατέλα.
Μυστικά
*Το τσορίθο είναι ισπανικό αλλαντικό με καυτερό κοκκινοπίπερο. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα πικάντικο ή άλλο σαλάμι της αρεσκείας μας.
Η προσθήκη γάλακτος και κρέμας γάλακτος συμβάλλει στο να μη στεγνώσει η ομελέτα μας.