ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτίγιες με το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο και μοτσαρέλαΤορτίγιες με το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Υλικά

Κομμάτια: Για 24 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Για τις τορτίγιες με κα­σέρι και παστουρμά ξεκινάμε και παίρνουμε τις τορτίγιες.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το ντοματάκι, ώστε να το χοντροκόψουμε (δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί εντελώς) και το ανακατεύουμε με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, τα φυλλαράκια του μαϊντανού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Βάζουμε στον πάγκο εργασίας 3 από τις τορτίγιες και απλώνουμε σε καθεμία από 4 φέτες παστουρμά.
  4. Από πάνω βάζουμε 2 κουτ.σούπας από το μείγμα της ντομάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Σκορπίζουμε 100 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία.
  6. Σκεπάζουμε κάθε τορτίγια με άλλη μία (από τις 3 τορτίγιες που έχουμε αφήσει στην άκρη), σαν πίτα.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη δεύτερη κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» κάθε πίτα-τορτίγια ξεχωριστά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.
  8. Τη γυρίζουμε πολύ προσεκτικά με σπάτουλα, για να μην ξεφύγει η γέμιση.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C.
  10. Κάθε τορτίγια που ετοιμάζουμε την κόβουμε σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα, και την αφήνουμε στο φούρνο, για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών