Δε νοείται street food δίχως τορτίγια!

Υλικά

Μερίδες: Για 24 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τις τορτίγιες.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το ντοματάκι, ώστε να το χοντροκόψουμε (δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί εντελώς) και το ανακατεύουμε με τη 1 κουτ.
  3. σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, τα φυλλαράκια του μαϊντανού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Βάζουμε στον πάγκο εργασίας 3 από τις τορτίγιες και απλώνουμε σε καθεμία από 4 φέτες παστουρμά.
  5. Από πάνω βάζουμε 2 κουτ.
  6. σούπας από το μείγμα της ντομάτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Σκορπίζουμε 100 γρ.
  8. κασέρι χοντροτριμμένο σε καθεμία.
  9. Σκεπάζουμε κάθε τορτίγια με άλλη μία (από τις 3 τορτίγιες που έχουμε αφήσει στην άκρη), σαν πίτα.
  10. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη δεύτερη κουτ.
  11. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» κάθε πίτα-τορτίγια ξεχωριστά, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.
  12. Τη γυρίζουμε πολύ προσεκτικά με σπάτουλα, για να μην ξεφύγει η γέμιση.
  13. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C.
  14. Κάθε τορτίγια που ετοιμάζουμε την κόβουμε σε 8 κομμάτια, σαν πίτσα, και την αφήνουμε στο φούρνο, για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών