15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Για το σιρόπι:

Διαδικασία

  1. Καβουρντίζετε 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε κομματάκια με 1 κουταλάκι της σούπας βούτυρο. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  2. Σε μια πιατέλα βάζετε τη μια Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ και τη ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Απλώνετε την κρέμα, τοποθετείτε τη δεύτερη βάση για τούρτα και τη ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και καλύπτετε όλη την τούρτα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών