40'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τούρτα σοκολάτα με κεράσια, σε ένα μπολ βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα.
- Αδειάζουμε τα 180 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε τα 360 γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή και να γίνει μια απαλή σαντιγί.
- Μόλις χλιαρύνει αρκετά η σοκολάτα, αλλά πριν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.
- Σε ένα τσέρκι 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μια ίσια πιατέλα, τοποθετούμε την έτοιμη σοκολατένια βάση και από πάνω αδειάζουμε τη μους σοκολάτας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους.
- Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Το τσέρκι αφαιρείται εύκολα, αν πρώτα το ζεστάνουμε με πιστολάκι για τα μαλλιά.
- Γαρνίρουμε με τα κεράσια την τούρτα σοκολάτα.