40' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα.
  2. Αδειάζουμε τα 180 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
  5. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα 360 γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή και να γίνει μια απαλή σαντιγί.
  6. Μόλις χλιαρύνει αρκετά η σοκολάτα, αλλά πριν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Σε ένα τσέρκι 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μια ίσια πιατέλα, τοποθετούμε την έτοιμη σοκολατένια βάση και από πάνω αδειάζουμε τη μους σοκολάτας.
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους.
  9. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Το τσέρκι αφαιρείται εύκολα, αν πρώτα το ζεστάνουμε με πιστολάκι για τα μαλλιά.
  10. Γαρνίρουμε με τα κεράσια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών