ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα σοκολάτα με κρέπεςΤούρτα σοκολάτα με κρέπες
45' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Για την τούρτα σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί 320 γρ. από την πραλίνα, προσθέτοντας και τα κομμάτια φουντουκιού (δηλαδή την ανακατεύουμε μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό). Μόλις ζεσταθεί και γίνει ελαφρώς πιο αραιή, αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί (δεν θέλουμε να σφίξει πολύ).
  3. Προσθέτουμε τη ζεστή πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και το μείγμα να μοιάζει με μους.
  4. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό του το ένα παντεσπάνι σοκολάτα. Αν το παντεσπάνι που έχουμε έχει μεγαλύτερη διάμετρο, το κόβουμε στη διάμετρο του σκεύους.
  5. Απλώνουμε στο παντεσπάνι τη μισή μους που ετοιμάσαμε και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Απλώνουμε και την υπόλοιπη μους και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  7. Λίγο πριν σερβίρουμε, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού (400 γρ.) μαζί με το ηλιέλαιο, μέχρι να γίνει πιο ρευστή και μαλακή, σαν γλάσο. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
  8. Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και το ζεσταίνουμε για λίγο με το πιστολάκι μαλλιών, για να ξεκολλήσει από την τούρτα.
  9. Το αφαιρούμε ανασηκώνοντάς το προσεκτικά, περιχύνουμε την τούρτα με τη ρευστή πραλίνα, σκορπίζουμε την τρούφα ή το τρίμμα σοκολάτας ή στολίζουμε με τα σοκολατάκια και σερβίρουμε την τούρτα σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού.

Μυστικά

Αξίζει να αναζητήσουμε πραλίνες φουντουκιού που περιέχουν κομμάτια φουντουκιού, για ακόμη πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα γεύση. Τις βρίσκουμε σε deli και καλά παντοπωλεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών