ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραχανάς κοκκινιστόςΤραχανάς κοκκινιστός
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τον τραχανά σε νερό, σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας του.
  2. Όταν είναι έτοιμος να χυλώσει, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα.
  3. Ανακατεύουμε να μισολιώσει το τυρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές φέτες, μέχρι να ροδίσουν – δεν χρειάζεται άλλη λιπαρή ουσία στο τηγάνι πέρα από το λίπος που βγάζει το ίδιο το αλλαντικό.
  5. Αδειάζουμε το λουκάνικο στον τραχανά (κατά προτίμηση μαζί με το λίπος του) και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Μια ιδιαίτερη ιδέα που μας είπαν οι μαγείρισσες είναι να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με κλασικά κεφτεδάκια, τηγανισμένα και καλά στραγγισμένα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών