
10'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'
Υλικά
Κομμάτια: 25Διαδικασία
- Για τα τραγανά μπισκότα με κουκουνάρι και σοκολάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κοσκινίζουμε την άχνη μαζί με το κακάο.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε κουταλίτσες από το μείγμα και τις αραδιάζουμε σε σειρές πάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά.
- Αν ψήσουμε μαζί τις δύο λαμαρίνες, ψήνουμε στον αέρα, αλλιώς ψήνουμε διαδοχικά, πρώτα το ένα ταψί και μετά το άλλο.
- Βγάζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στη λαμαρίνα για 5 λεπτά, πριν τα μετακινήσουμε.
- Περιμένουμε να κρυώσουν καλά τα μπισκότα πριν τα αποθηκεύσουμε.
- Τα μπισκότα διατηρούνται για περίπου 2 εβδομάδες, αρκεί να τα αποθηκεύσουμε σε σκεύος που κλείνει καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.