Κρατσανιστά φιλετάκια κοτόπουλου με πλούσια γεύση από το πανάρισμα.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα με τα τρίμματα κράκερ. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα άνετα, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Ελέγχουμε το ψήσιμο και εσωτερικά. δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ροζ σημείο. Διαφορετικά, ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν δούμε ότι αρχίζουν να καίγονται από πάνω, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.
  2. Στο ποτήρι μας: Μια δυναμική Μαντινεία, τραγανή και δροσερή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών