τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Για να κάνουμε τις τραγανές μας φλογέρες ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά ενώ παράλληλα τρίβουμε το πορτοκάλι για να πάρουμε το ξύσμα του.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Προσθέτουμε στο μείγμα την κανέλα και το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μείγμα την γαλέτα και την ζάχαρη.

τραγανές φλογέρες, φύλλο Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι και στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Αλείφουμε το φύλλο ελαφρώς με λίγο σπορέλαιο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και βάζουμε κατά μήκος της μικρής του πλευράς 2-3 κουταλιές από τη γέμιση.

τραγανές φλογέρες, φύλλο

Κλείνουμε το φύλλο στις δύο άκρες για να μη φεύγει η γέμιση.

τραγανές φλογέρες, φύλλο

Και το τυλίγουμε σιγά-σιγά σε ένα λεπτό ρολό.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και βάζουμε όλες τις φλογέρες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις αλείφουμε ή τις ραντίζουμε με λίγο νερό.

τραγανές φλογέρες, φύλλο τραγανές φλογέρες, φύλλο

Ψήνουμε τις φλογέρες μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για περίπου 30 λεπτά και μετά, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.

τραγανές φλογέρες, φύλλο

Τέλος, πασπαλίζουμε τις τραγανές μας φλογέρες με λίγη άχνη κοσκινισμένη.

30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για τις τραγανές φλογέρες ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, την γαλέτα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας.
  5. Το αλείφουμε ελαφρώς με λίγο σπορέλαιο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  6. Βάζουμε κατά μήκος της μικρής του πλευράς 2-3 κουταλιές από τη γέμιση.
  7. Κλείνουμε το φύλλο στις δύο άκρες (για να μη φεύγει η γέμιση) και το τυλίγουμε σιγά-σιγά σε λεπτό ρολό. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και βάζουμε όλες τις φλογέρες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Τις αλείφουμε ή τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, για περίπου 30 λεπτά.
  9. Μετά, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.
  10. Τέλος, πασπαλίζουμε τις τραγανές μας φλογέρες με λίγη άχνη κοσκινισμένη.

Μυστικά

Μπορούμε να ρίξουμε και μέλι από πάνω στο σερβίρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών