Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με μπόλικα μπαχαρικά και καρότο.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 35- 40 κεφτέδες

Για τους κεφτέδες

Για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα 1 δόση «λαδολέμονο με ταχίνι»  - (για περίπου 200 ml λαδολέμονο)

Διαδικασία

  1. Κεφτέδες: Περνάμε τα καρότα από την ψιλή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τα στύβουμε πολύ καλά, βάζουμε το χυμό τους σε ένα μπολάκι και το τρίμμα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το κάρι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά για να ενωθούν πλήρως και προσθέτουμε το χυμό καρότου.
  4. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του μείγματος, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Πλάθουμε μέτριου μεγέθους κεφτέδες με βάρος περίπου 30 γρ.
  7. Τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
  8. ΤηγάνισμαΖεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  9. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις.
  10. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε με το λαδολέμονο με ταχίνι.
  12. Στα ποτήρια μας: Το κάρι θέλει δίπλα του κάτι αρωματικό: Sauvignon blanc, ξηρό Μοσχάτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών