35' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 41 λεπτά

Υλικά

Για τη σαντιγί

Για την κρέμα νουτέλας

Διαδικασία

  1. Για το τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά.
  3. Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα.
  4. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
  5. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ψίχουλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα.
  6. Τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο μένουν εκτός φούρνου θα γίνονται πιο τραγανά.

Σαντιγί

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
  3. Καλύπτουμε τη σαντιγί με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Κρέμα νουτέλας

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τη νουτέλα. Μόλις ενσωματωθεί, και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
  3. Όταν ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  4. Βάζουμε και αυτήν την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Συναρμολόγηση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μπισκότο σε 4-6 ποτηράκια ή μπολάκια.
  3. Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας νουτέλα και λίγα κομματάκια μπανάνας.
  4. Επαναλαμβάνουμε μία φορά (μπισκότα, νουτέλα, μπανάνες).
  5. Γαρνίρουμε, το τράιφλ, με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών