Υλικά
Τεμάχια: 4-6
Για τη σαντιγί
Για την κρέμα νουτέλας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά.
- Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ψίχουλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα.
- Τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο μένουν εκτός φούρνου θα γίνονται πιο τραγανά.
Σαντιγί
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις πήξει λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
- Καλύπτουμε τη σαντιγί με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κρέμα νουτέλας
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη νουτέλα.
- Μόλις ενσωματωθεί, και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε και αυτήν την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συναρμολόγηση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μπισκότο σε 4-6 ποτηράκια ή μπολάκια.
- Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας νουτέλα και λίγα κομματάκια μπανάνας.
- Επαναλαμβάνουμε μία φορά (μπισκότα, νουτέλα, μπανάνες).
- Γαρνίρουμε, το τράιφλ, με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.