ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓαλακτομπούρεκοΓαλακτομπούρεκο

Σήμερα τα τρίγωνα Πανοράματος στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία είναι χωνάκια από φύλλο, ψημένα και σιροπιασμένα, τα οποία γεμίζουν με κρέμα αφού κρυώσουν καλά. Τα δικά μας τρίγωνα όμως περικλείουν την κρέμα, ψήνονται μαζί με αυτήν και σιροπιάζονται στο τέλος, όπως γινόταν παλιά.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την ιστορία των Τρίγωνων Πανοράματος, διαβάστε εδώ.

1 ώρα προετοιμασία
30' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 35

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά.
  3. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, την οποία έχουμε επαναφέρει στη φωτιά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, κατά προτίμηση ρηχό και επίπεδο (π.χ. ένα ταψάκι ή πυρέξ), έτσι ώστε να απλώσει, και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί κρούστα.
  7. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς (περίπου 2 ώρες).

Σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Τρίγωνα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο – επειδή θα έχει σκληρύνει, την ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και απαλή.
  3. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας (το ένα πάνω στο άλλο) και τα κόβουμε σε 5 ίσες λωρίδες, κάθετα προς τις μεγάλες πλευρές.
  4. Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και τις τοποθετούμε ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη.
  5. Στη μία άκρη από κάθε σετ λωρίδας βάζουμε λίγη κρέμα και τις διπλώνουμε σε τρίγωνα.
  6. Τοποθετούμε τα τρίγωνα πάνω σε μια λαμαρίνα, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα πιρούνι τα βουτάμε όπως είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι για πολύ λίγο.
  8. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών