20' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας να μην ακουμπά ο πυθμένας του μπολ στην επιφάνεια του νερού.
  2. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  3. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε (μπορεί να μοιάζει ότι αρχίζει να «κόβει», αλλά δεν ανησυχούμε) και αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
  7. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  8. Καλύπτουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  9. Σε ένα πιάτο απλώνουμε την τριμμένη καρύδα. Πλάθουμε με την κρέμα μπαλίτσες βάρους 30 γρ. και τις κυλάμε στην καρύδα μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών