Ανοίγουμε την κάβα μας, διαλέγουμε αγαπημένα ποτά και φτιάχνουμε τρουφάκια, ιδανικά για τις γιορτινές ημέρες.

50' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 23 τμχ,

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα, προσθέτοντας σταδιακά τη μαρμελάδα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
  2. Σταματάμε το μίξερ.
  3. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει και, πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα.
  5. Ομογενοποιούμε με ελαστική σπάτουλα ή με ραβδομπλέντερ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα επίπεδο σκεύος ώστε να κρυώσει γρήγορα, να σφίξει και να πάρει τη μορφή σταθερής κρέμας (περίπου 1 ώρα).
  6. Έπειτα την αδειάζουμε στο μείγμα κάστανου, προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί, και πλάθουμε μπαλίτσες των 50 γρ.
  8. Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο, κυλάμε τις τρούφες για να καλυφθούν καλά, τις στολίζουμε με το γλυκό κάστανο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών