40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 30-40 τμχ (περίπου 1 κιλό)

Για το παντεσπάνι

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Για το παντεσπάνι

  1. Χτυπάμε στο μίξερ (με το σύρμα) τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-25 εκ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι (βυθίζοντάς το στο κέντρο) για να δούμε αν έχει ψηθεί – θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, περίπου 2-3 ώρες.

Για την γέμιση

  1. Ετοιμάζουμε μια γκανάς.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν αρχίσει να βράζει.
  3. Την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, περιμένουμε για 1 λεπτό (για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα) και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με ένα μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μην το ανασηκώνουμε.

Για την συναρμολόγηση

  1. Θρυμματίζουμε το παντεσπάνι σε ένα μπολ, προσθέτου- με το ρούμι, την γκανάς και το κακάο και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα (μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ, με το φτερό).
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Ξαναζυμώνουμε το μείγμα για λίγο και το πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
  4. Ρολάρουμε τις μπάλες στην τρούφα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  5. Διατηρούνται έως 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

Μυστικά

Αντί για παντεσπάνι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500-600 γρ. κέικ της αρεσκείας μας (σπιτικό ή έτοιμο).

Άρθρα και Συνταγές με Ρούμι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών