
40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Βάρος: 500 γρ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ ντομάτας με τσίλι και ξερά σύκα, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μέτρια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή μαρμελάδα.
- Πρέπει να πέφτει σε στρώσεις με το κουτάλι.
- Αδειάζουμε σε βάζο, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Διατηρούμε το τσάτνεϊ ντομάτας με τσίλι και ξερά σύκα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μήνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.