40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Βάρος: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ ντομάτας με τσίλι και ξερά σύκα, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μέτρια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή μαρμελάδα.
  2. Πρέπει να πέφτει σε στρώσεις με το κουτάλι.
  3. Αδειάζουμε σε βάζο, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Διατηρούμε το τσάτνεϊ ντομάτας με τσίλι και ξερά σύκα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών