ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσάτνει με μαύρες σταφίδες και ξερά σύκαΤσάτνεϊ με μαύρες σταφίδες και ξερά σύκα
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Βάρος: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσάτνεϊ ντομάτας με τσίλι και κερά σύκα, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή μαρμελάδα (πρέπει να πέφτει σε στρώσεις από το κουτάλι).
  3. Αδειάζουμε σε βάζο, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών