ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣChutney μήλου με μουστάρδα και αστεροειδή γλυκάνισοChutney μήλου με μουστάρδα και αστεροειδή γλυκάνισο
45' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για το τσάτνει ροδάκινο με τζίντζερ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το ξίδι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και την καυτερή πιπερίτσα, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και προσθέτουμε το μείγμα του ροδάκινου.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και το μείγμα να δέσει ελαφρώς.
  6. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε αμέσως το τσάτνεϊ σε αποστειρωμένα, ζεστά γυάλινα βαζάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω.
  7. Τα αναποδογυρίζουμε, αφήνουμε το τσάτνεϊ ροδάκινο να κρυώσει εντελώς και διατηρούμε για 2 μήνες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Μυστικά

*Τα ροδάκινα ξεφλουδίζονται εύκολα όπως οι ντομάτες: χαράσσουμε χιαστί τη βάση τους, τα βυθίζουμε σε δόσεις για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό, τα ξεφλουδίζουμε (πολύ εύκολα) και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών