ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσίκι με κολοκυθοκορφάδες φρικασέ, δεμένο με καρότο, κατσίκι, καρότοΚατσίκι με κολοκυθοκορφάδες φρικασέ, δεμένο με καρότο Είναι μπελάς μεγάλος να καθαρίσεις κολοκυθοκορφάδες. Στην ταβέρνα «Βάγιας», τα καλοκαίρια, κάθε πρωί τις μαζεύουν φρέσκες από το μποστάνι τους. Ο Γιάννης και η γυναίκα του Ελένη τις καθαρίζουν υπομονετικά και τις μαγειρεύουν με πολύ ελαιόλαδο.

2 ώρες προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για τιις τσιγαριαστές κολοκυθοκορφάδες με φρέσκια ντομάτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
  2. Προσθέτουμε τις κορφάδες, τα βλίτα, τον δυόσμο, τον άνηθο, τα κολοκυθολούλουδα, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών