Είναι μπελάς μεγάλος να καθαρίσεις κολοκυθοκορφάδες. Στην ταβέρνα «Βάγιας», τα καλοκαίρια, κάθε πρωί τις μαζεύουν φρέσκες από το μποστάνι τους. Ο Γιάννης και η γυναίκα του Ελένη τις καθαρίζουν υπομονετικά και τις μαγειρεύουν με πολύ ελαιόλαδο. Σε άλλες περιοχές συνηθίζουν να ρίχνουν ένα μικρό κομματάκι σύγλινο στην κατσαρόλα, για να νοστιμέψει το φαγητό.

2 ώρες προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις κορφάδες, τα βλίτα, τον δυόσμο, τον άνηθο, τα κολοκυθολούλουδα, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών