Είναι μπελάς μεγάλος να καθαρίσεις κολοκυθοκορφάδες. Στην ταβέρνα «Βάγιας», τα καλοκαίρια, κάθε πρωί τις μαζεύουν φρέσκες από το μποστάνι τους. Ο Γιάννης και η γυναίκα του Ελένη τις καθαρίζουν υπομονετικά και τις μαγειρεύουν με πολύ ελαιόλαδο.
2 ώρες
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Για τιις τσιγαριαστές κολοκυθοκορφάδες με φρέσκια ντομάτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουμε τις κορφάδες, τα βλίτα, τον δυόσμο, τον άνηθο, τα κολοκυθολούλουδα, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.