
20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μεγάλα μπέργκερΔιαδικασία
- Για το ψhilli burger με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και μουλιάζουμε για περίπου 30 λεπτά τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Τις βγάζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι.
- Επειτα τις βουτάμε ξανά στιγμιαία στο γάλα και τις πανάρουμε στο αλεύρι για δεύτερη φορά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το μαϊντανό και ζυμώνουμε απαλά.
- Σχηματίζουμε μπιφτέκια διαμ. 8 - 10 εκ. και πάχους περίπου 2 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να στάζουν τα υγρά.
- Ανοίγουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, έπειτα το μπέργκερ και αμέσως το τυρί, για να λιώσει.
- Προσθέτουμε επιπλέον κρεμμύδια (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένα τσίλι.
- Κλείνουμε με το ψωμί και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.