ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ μπράουνιΤσίζκεϊκ μπράουνι
30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για το σιρόπι

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτοντας ένα ένα τα ολόκληρα αυγά και τον κρόκο έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε και το γάλα.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις περίπου 24 x 24 εκ. τοποθετούμε ένα ένα τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καθώς τα βάζουμε και αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
  2. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από τη γέμιση και τις βουτυρώνουμε.
  4. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη διάσταση του ταψιού, για να μην εξέχουν, και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
  5. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να παγώσει το βούτυρο πάνω στα φύλλα. Έτσι, αυτά γίνονται σκληρά και κόβονται εύκολα.
  6. Χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 160° C για 1 ώρα τουλάχιστον, έως ότου ροδίσουν τα φύλλα.
  7. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το σιρόπι κρύο.
  8. Αφήνουμε, το τσίζκεϊκ γαλακτομπούρεκο, κατά μέρος μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών