45'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
1 ώρα και 15'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη βάση μπισκότου
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βάση
- Ντύνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και έπειτα καλύπτουμε τα τοιχώματά του εσωτερικά με μια λωρίδα από λαδόκολλα, κομμένη σε φάρδος όσο τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε το τσέρκι μέσα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση και αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι.
- Στρώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Κρέμα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί καλά ο νισεστές. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε αέρα για 35 λεπτά.
- Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει ώστε να βγάλουμε το τσέρκι και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το διακοσμήσουμε.
Διακόσμηση
- Απλώνουμε σε λεπτή στρώση το γιαούρτι πάνω στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ και έπειτα απλώνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα ροδάκινα και λίγα φυλλαράκια δυόσμου, αν θέλουμε.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.