Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν.
  2. Διαλύουμε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά.
  3. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα υγρά και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
  4. Στην περίπτωση που κολλάει ελαφρώς, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
  7. Αλείφουμε με αυγό και λίγο νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  8. Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180°C για 20 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών