Υλικά
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν.
- Διαλύουμε τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα υγρά και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
- Στην περίπτωση που κολλάει ελαφρώς, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
- Αλείφουμε με αυγό και λίγο νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180°C για 20 λεπτά περίπου.