Light σουβλάκι που κάνει καλό στη γραμμή σου με μόλις 460 θερμίδες!

20' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 36 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα λαχανικά

Για το τζατζίκι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, την πάπρικα, το λεμόνι και τη σόγια. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού με τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί. ΛαχανικάΣε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαριναριστούν. ΤζατζίκιΣε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι με ένα κουτάλι. Διατηρούμε στο ψυγείο. Σουβλάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Περνάμε το κρέας στα καλαμάκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες. Βγάζουμε τα καλαμάκια, μοιράζουμε το κρέας στις πίτες μαζί με το μείγμα των λαχανικών και του τζατζικιού. Αν θέλουμε, βάζουμε και πρασινάδες της αρεσκείας μας, όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
  2. Γλιτώνουµε 140 θερµίδες, 14 γρ. λίπος (ανά µερίδα σε σύγκριση µε ένα «κανονικό» σουβλάκι).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών