ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικαΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
20' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 36'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για τα λαχανικά

Για το τζατζίκι

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, την πάπρικα, το λεμόνι και τη σόγια.
  2. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού με τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί.

Λαχανικά

  1. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Τσατζίκι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι με ένα κουτάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Σουβλάκια

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Περνάμε το κρέας στα καλαμάκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά.
  3. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει.
  4. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες.
  2. Βγάζουμε τα καλαμάκια, μοιράζουμε το κρέας στις πίτες μαζί με το μείγμα των λαχανικών και του τζατζικιού.
  3. Αν θέλουμε, βάζουμε και πρασινάδες της αρεσκείας μας, όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα.
  4. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Γλιτώνουµε 140 θερµίδες, 14 γρ. λίπος (ανά µερίδα σε σύγκριση µε ένα «κανονικό» σουβλάκι).

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών