20'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 36'
Υλικά
Τεμάχια: 4Για τα λαχανικά
Για το τζατζίκι
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, την πάπρικα, το λεμόνι και τη σόγια.
- Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού με τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί.
Λαχανικά
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαριναριστούν.
Τσατζίκι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι με ένα κουτάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σουβλάκια
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Περνάμε το κρέας στα καλαμάκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά.
- Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει.
- Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
Σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες.
- Βγάζουμε τα καλαμάκια, μοιράζουμε το κρέας στις πίτες μαζί με το μείγμα των λαχανικών και του τζατζικιού.
- Αν θέλουμε, βάζουμε και πρασινάδες της αρεσκείας μας, όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά
Γλιτώνουµε 140 θερµίδες, 14 γρ. λίπος (ανά µερίδα σε σύγκριση µε ένα «κανονικό» σουβλάκι).